Sastojci za koru:
3 jaja
10 kašika šećera
13 kašika ulja
16 kašika brašna
100 ml mlijeka
1 prašak za pecivo
Sastojci za čokoladnu kremu:
250 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
200 ml mlijeka
200 gr šećera
200-250 gr kokosa
Izrada biskvita:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke sa šećerom miksati u čvršći snijeg, a zatim dodati ulje, 8 kašika brašna, prašak za pecivo, žumanjke, mlijeko pa ostatak brašna (još 8 kašika). Peći na papiru za pečenje u plehu (25x35) na 180 C, sve dok se biskvit ne odvoji od ivice pleha ili uraditi stari trik čačkalicom(ukoliko čačkalica kojom ste proboli biskvit ostane suha, biskvit je gotov).
Izrada čokoladne kreme:
Čokoladnu kremu skuhati tako što ćemo prvo otopiti margarin i čokoladu za kuhanje. Nakon što se istopilo dodati ostatak sastojaka: šećer i mlijeko. Čim krema prokuha, skloniti sa ringle.
Kada se biskvit ohladi, izrezati ga kocke srednje veličine, umakati u toplu kremu, a zatim uvaljati u kokos.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar