ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

Krem čorba od tikvica


Sastojci: 
2 tikvice 
1 krompir
2 kašike maslinovog ulja
sol 
biber
1 kokošja kocka za supe
400 ml vode
peršun
malo vrhnja za kuhanje

Pripema:
Isjeći na kockice krompir i tikvice, prodinstati, malo posoliti i dodati vodu kako bi se skuhalo. Nakon što se skuhalo, uzmite štapni mikser i propasirajte. Zatim vratite na pećnicu, i dodajte kocku za supu i biber (možete dodati začine koje želite). Ukoliko vam je pregusta čorba, dodajte još vode i pustite da proključa. Servirajte, pospite vrhnjem i peršunom. Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Tost sa sirom

Između dva tosta staviti sir, umutiti jaje, a zatim sve zajedno umočiti u smjesu jaja i pržiti par minuta s obje strane dok ne dobije z...