subota, 9. prosinca 2017.

Brzi hljeb



Sastojci: 

500 gr oštrog brašna
250 ml mlake vode
1 kesica suhog kvasca (7 grama)
1 kašikica soli
2 kašikice šećera
1 kašika ulja (15 ml)

Priprema:

Izmiješati mlaku vodu, ulje, kvasac i šećer. Dodati brašno i so i umijesiti tijesto. Oblikovati hljeb, razrezati površinu i posuti brašnom. Staviti u pleh koji je prethodno posut brašnom. Ubacite pleh u pećnicu i pecite na 60ºC tokom nekih pola sata. Zatim podignite temperaturu na 220º C i pecite hljeb oko 25 minuta. Temperaturu smanjujte po potrebi kako hljeb ne bi izgorio. Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar

Tost sa sirom

Između dva tosta staviti sir, umutiti jaje, a zatim sve zajedno umočiti u smjesu jaja i pržiti par minuta s obje strane dok ne dobije z...