utorak, 8. svibnja 2018.
Kuhane kruške
Vrlo jednostavan, brz i ukusan desert 😍
Staviti u šerpicu vodu sa šećerom i polovicu limuna (dodati dovoljno vode da prekrije kruške, šećera oko 100 gr ili zavisno koliko volite, a možete dodati i vanilin šećer), oguliti kruške i ostavite peteljku, staviti ih u vodu i kuhajte oko pola sata. Na šerpicu stavite manji tanjir kako kruške ne bi izlazile na površinu i kako bi se ravnomjerno skuhale. Nakon što su gotove, izvaditi ih i malo ohladiti, preliti čokoladom i orasima. Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Tost sa sirom
Između dva tosta staviti sir, umutiti jaje, a zatim sve zajedno umočiti u smjesu jaja i pržiti par minuta s obje strane dok ne dobije z...

-
Sastojci za tijesto: 1/2 kg oštrog brašna (500 gr) 150 ml tople vode (mlaka ,a ne vrela voda) 150 ml mlijeka 1 kašikica meda 1...
-
Smjesa za 12 muffina: 300 gr brašna 1 kašikica praška za pecivo prstohvat soli 2 jaja 8 kašika ulja 160 gr šećera 2 veće ...
Nema komentara:
Objavi komentar