Sastojci:
500 gr mlinaca (osušene jufke)
500 gr piletine (možete koristiti file ili batak)
500 ml vrhnja za kuhanje
100 gr kisele pavlake
1 kocka za supu
100 gr gauda sira
so
biber
origano
Priprema:
Piletinu skuhajte, a zatim u istu vodu dodajte kocku za supu. Izvadite meso i raskidajte ga na komade i začinite po želji (so, biber i malo maslinovog ulja). Mlince polomite na srednje komade i potopite u vodu u kojoj se rastopili kocku za supu. Preliv napravite od vrhnja za kuhanja i kisele pavlake, dodajte malo soli i bibera i dobro izmješajte. Mlince zatim izvadite iz vode i redajte u posudu za pečenje. Stavite red mlinaca, pa red piletine i onda preliv, i tako redom dok sve ne potrošite. Izrendajte gauda sir, pospite po vrhu, i stavite malo origana. Zapecite u rerni na 200 stepeni oko pola sata, dok sir ne dobije lijepu zlatno žutu boju.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar