srijeda, 4. travnja 2018.

Turska pileća supa


Sastojci:
1 mrkva
1 tikvica
1 crveni luk
200 gr pilećih prsa
kašika maslaca
80 gr bungura
1 kašikica crvene paprike

1 žumanjce
1 kašika brašna
2 kašike jogurta

Priprema:
1. Ogulite i sitno isjeckajte mrkvu, tikvicu i luk.
2. Izrežite piletinu na kockice. Istopite maslac u šerpi i pržite piletinu par minuta.
3. Piletini dodajte mrvku, tikvicu i luk. Dinstajte 2 minute.
4. Dodajte bungur i kašikicu mljevene crvene paprike.Posolite i pobiberite.
5. Dodajte 1,5 litra pilećeg temeljca (vodu u koju ste rastopili pileću kocku), i ostavite da se krčka 10 minuta.
6. Za sos, umutite žumanjak, brašno, jogurt i 100 ml vode. Dodajte u supu i ostavite da se krčka jos koji minut. Servirajte i prijatno!



Nema komentara:

Objavi komentar

Tost sa sirom

Između dva tosta staviti sir, umutiti jaje, a zatim sve zajedno umočiti u smjesu jaja i pržiti par minuta s obje strane dok ne dobije z...