1 kg bundeve
1 kašika maslinovog ulja
700 ml pilećeg bujona
100 ml vrhnja za kuhanje
biber
đumbir u prahu
Priprema:
Na maslinovom ulju kratko propržite bundevu koju ste prethodno isjeckali na kocke srednje veličine. Uliti pileći bujon (ili toplu vodu u koju ćete staviti kokošiju kocku za supe). Kuhati bundevu oko 25 minuta. Ručnim blenderom ispasirati bundevu zajedno s vodom. Čorbu vratite na vatru, dodajte začine po želji ( malo bibera i đumbira ukoliko volite ljuto). Ostavite da proključa, a onda dodajte vrhnje za kuhanje kako bi dobili željenu gustinu. Servirajte i uživajte u ovom toplom predjelu!
Na maslinovom ulju kratko propržite bundevu koju ste prethodno isjeckali na kocke srednje veličine. Uliti pileći bujon (ili toplu vodu u koju ćete staviti kokošiju kocku za supe). Kuhati bundevu oko 25 minuta. Ručnim blenderom ispasirati bundevu zajedno s vodom. Čorbu vratite na vatru, dodajte začine po želji ( malo bibera i đumbira ukoliko volite ljuto). Ostavite da proključa, a onda dodajte vrhnje za kuhanje kako bi dobili željenu gustinu. Servirajte i uživajte u ovom toplom predjelu!
Nema komentara:
Objavi komentar