utorak, 8. svibnja 2018.
Pileći file punjen špinatom i sirom
Za ovo ukusno jelo potrebno vam je:
100 gr špinata
100 gr krem sira
2 komada fileta
malo edamera ili gaude sira
Špinat izdinstati i malo ohladiti, dodati krem sir, sol i biber i izmiješati.
Filete začiniti (sol, biber i crvena paprika), razrezati ih i napraviti male džepove koje ćete napuniti smjesom špinata. Staviti u pleh, dodati malo sira preko i preliti s maslinovim uljem. Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Prijatno
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Tost sa sirom
Između dva tosta staviti sir, umutiti jaje, a zatim sve zajedno umočiti u smjesu jaja i pržiti par minuta s obje strane dok ne dobije z...

-
Sastojci za tijesto: 1/2 kg oštrog brašna (500 gr) 150 ml tople vode (mlaka ,a ne vrela voda) 150 ml mlijeka 1 kašikica meda 1...
-
Sastojci: 500 gr pilećeg filea 6 kašika kukuruznog brašna 1 kašika kukuruznog skroba (gustin) Marinada: 100 ml ulja (najbolje...
Nema komentara:
Objavi komentar