srijeda, 4. travnja 2018.
Turska pileća supa
Sastojci:
1 mrkva
1 tikvica
1 crveni luk
200 gr pilećih prsa
kašika maslaca
80 gr bungura
1 kašikica crvene paprike
1 žumanjce
1 kašika brašna
2 kašike jogurta
Priprema:
1. Ogulite i sitno isjeckajte mrkvu, tikvicu i luk.
2. Izrežite piletinu na kockice. Istopite maslac u šerpi i pržite piletinu par minuta.
3. Piletini dodajte mrvku, tikvicu i luk. Dinstajte 2 minute.
4. Dodajte bungur i kašikicu mljevene crvene paprike.Posolite i pobiberite.
5. Dodajte 1,5 litra pilećeg temeljca (vodu u koju ste rastopili pileću kocku), i ostavite da se krčka 10 minuta.
6. Za sos, umutite žumanjak, brašno, jogurt i 100 ml vode. Dodajte u supu i ostavite da se krčka jos koji minut. Servirajte i prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Tost sa sirom
Između dva tosta staviti sir, umutiti jaje, a zatim sve zajedno umočiti u smjesu jaja i pržiti par minuta s obje strane dok ne dobije z...

-
Sastojci za tijesto: 1/2 kg oštrog brašna (500 gr) 150 ml tople vode (mlaka ,a ne vrela voda) 150 ml mlijeka 1 kašikica meda 1...
-
Sastojci: 500 gr pilećeg filea 6 kašika kukuruznog brašna 1 kašika kukuruznog skroba (gustin) Marinada: 100 ml ulja (najbolje...
Nema komentara:
Objavi komentar