Potrebno je listove blitve blanširati u vrućoj vodi 30 sekundi. Ako je bijeli dio drške u sredini lista predebeo, odrežite ga. Listove puniti skuhanom rižom, lukom i mrkvom (začiniti po želji), pa ih zarolati. Redati u posudu za pečenje, a zatim preko staviti vodu u kojoj smo rastopili kokošiju kocku (voda treba biti malo iznad sarmica) i posuti malo paradajz sosa. Peći u zagrijanoj rerni oko 20 minuta na 200 stepeni. Servirati uz kiselo vrhnje ili pavlaku. Prijatno! (Odlična je kombinacija i punjenje od riže i mljevenog mesa).
subota, 31. ožujka 2018.
Punjena blitva
Potrebno je listove blitve blanširati u vrućoj vodi 30 sekundi. Ako je bijeli dio drške u sredini lista predebeo, odrežite ga. Listove puniti skuhanom rižom, lukom i mrkvom (začiniti po želji), pa ih zarolati. Redati u posudu za pečenje, a zatim preko staviti vodu u kojoj smo rastopili kokošiju kocku (voda treba biti malo iznad sarmica) i posuti malo paradajz sosa. Peći u zagrijanoj rerni oko 20 minuta na 200 stepeni. Servirati uz kiselo vrhnje ili pavlaku. Prijatno! (Odlična je kombinacija i punjenje od riže i mljevenog mesa).
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Tost sa sirom
Između dva tosta staviti sir, umutiti jaje, a zatim sve zajedno umočiti u smjesu jaja i pržiti par minuta s obje strane dok ne dobije z...

-
Sastojci za tijesto: 1/2 kg oštrog brašna (500 gr) 150 ml tople vode (mlaka ,a ne vrela voda) 150 ml mlijeka 1 kašikica meda 1...
-
Sastojci: 500 gr pilećeg filea 6 kašika kukuruznog brašna 1 kašika kukuruznog skroba (gustin) Marinada: 100 ml ulja (najbolje...
Nema komentara:
Objavi komentar