četvrtak, 11. siječnja 2018.

Piletina u kukuruznom brašnu

Sastojci:
500 gr pilećeg filea
6 kašika kukuruznog brašna
1 kašika kukuruznog skroba (gustin)

Marinada:
100 ml ulja (najbolje maslinovo, ali može bilo koje drugo)
100 ml mlijeka
začini: so, biber, crvena paprika, chilli i origano ( začine možete dodati po želji)

Priprema: 
Isjeći piletinu na željeni oblik i veličinu, pa spojiti sve sastojke za marinadu. Zatim dodati piletinu u marinadu i dobro izmiješati. Ostaviti u frižider da se marinira oko 30 minuta (što duže stoji, piletina će biti ukusnija i mekša). U jednu zdjelu spojiti kukuruzno brašno i skrob, a onda uvaljati svaki komad piletine u smjesu brašna. Zagrijati ulje u tavi i pržiti piletinu dok ne dobije lijepu zlatnu boju sa obje strane.
Servirati uz krompiriće ili uz bilo koje drugo jelo koje volite. Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Tost sa sirom

Između dva tosta staviti sir, umutiti jaje, a zatim sve zajedno umočiti u smjesu jaja i pržiti par minuta s obje strane dok ne dobije z...